آموزش وردپرس – نصب Xammp Server در ویندوز

This entry is part [part not set] of 22 in the series آموزش کامل وردپرس

آیا می خواهید یک یا چند وب سایت وردپرسی را در کامپیوتر خود نصب و پیکربندی کنید ؟

یا اینکه می‌خواهید کدها و اسکریپت های PHP و یا Perl را ابتدا بر روی سیستم خود اجرا کنید؟

همانطور که می‌دانید سیستم عامل‌ها قادر به اجرای زبان‌های برنامه نویسی تحت وب نیستند و برای این منظور لازم است که از برنامه‌های اختصاصی استفاده کرد. برنامه XAMPP یکی برنامه‌های ساده و البته قدرتمندی است که امکان اجرای کدهای PHP و Perl را مهیا می‌سازد. همچنین برنامه XAMPP سرویس‌های Apache و MySQL را هم فعال می‌کند تا از رایانه شخصی خود همانند یک هاست (فضای میزبانی سایت) استفاده کنید.

 

نصب XAMPP بر روی ویندوز

برنامه XAMPP برای سیستم عامل‌های ویندوز، لینوکس و مک در دسترس است، اما ما در ادامه این مقاله آموزش نصب XAMPP بر روی ویندوز را مرور خواهیم کرد.

۱- دانلود و نصب برنامه XAMPP

آخرین نسخه مخصوص ویندوز را از طریق این لینک دانلود کنید و بر روی سیستم ذخیره کنید.

سپس فایل دانلود شده را باز کنید تا عملیات نصب برنامه آغاز شود. در ابتدا زبان برنامه از شما پرسیده خواهد شد که توصیه می‌شود از همان زبان پیش‌فرض یعنی English استفاده کنید. برای آن دسته از افرادی که از ویندوز 7 استفاده می‌کنند، سیستم برای نصب و ایجاد دسترسی های لازم، از شما تایید می خواهد که باید بر روی دکمه OK کلیک کنید.

اکنون سیستم نصب کننده برنامه کار خود را شروع خواهد کرد، تنها کاری که باید انجام دهید کلیک بر روی دکمه Next در هر یک از مراحل می‌باشد. این کار را تا زمانی که نصب برنامه به اتمام برسد انجام دهید. در انتها سیستم از شما خواهد پرسید که آیا میخواهید کنترل پنل برنامه نشان داده شود که بر روی دکمه Yes کلیک کنید.

۲- راه اندازی XAMPP 

از طریق کنترل پنل XAMPP سرویس‌های مانند Apache و MySQL را می‌توانید به صورت دستی اجرا و یا متوقف کنید.

برای اینکه بتوانیم به لوکال هاست دسترسی داشته باشیم و اسکریپت هایی مانند وردپرس را نصب کنیم باید سرویس‌های Apache و MySQL را به اجرا درآوریم. پس بر روی دکمه Start که مقابل هر یک از این گزینه‌ها وجود دارد کلیک کنید. بر اساس تنظیمات امنیتی ویندوز ممکن است که سیستم عامل جهت اجرای این سرویس‌ها از شما اجازه بگیرید که در این صورت باید تایید خود را اعلام کنید و و بر روی دکمه Yes کلیک کنید.

در صورتی که بخواهید از برنامه XAMPP به دفعات زیاد استفاده کنید، بهتر است که سرویس‌های Apache و MySQL را بر روی سیستم نصب کنید تا برای استفاده از آنها مجبور نباشید هر بار مراحل فوق را طی کنید. بدین منظور بر روی دکمه X قرمز که در کنار نام آنها وجود دارد کلیک کنید.

پس از اینکه سرویس‌های مورد نظر نصب شدند، محتوای داخل دکمه‌ها از X قرمز به علامت تیک سبز تغییر خواهند کرد.

 

۳- پیکربندی XAMPP 

تنظیمات XAMPP به صورت پیش‌فرض جهت اجرای بیشتر اسکریپت های تحت وب مناسب می‌باشد، با این وجود برخی از گزینه‌ها را به دلخواه خود می‌توانید سفارشی سازی کنید. برای اولین تغییر می‌توانید ویرایشگر پیش‌فرض را مشخص کنید که در حال حاضر برنامه Notepad می‌باشد. برای تغییر برنامه ویرایشگر کدها کافیست که بر روی آیکون پوشه مقابل کادر مورد نظر کلیک کنید و برنامه مورد نظر خود را انتخاب کنید (باید مسیر فایل exe برنامه را بدانید).

 

اجرای خودکار سرویس‌ها، تغییر زبان برنامه، سفارشی سازی فونت و اندازه آن برای فایل Log و … از جمله مواردی هستند که از طریق این بخش می‌توانید آنها را تغییر دهید. اما برای اعمال تغییر در سرویس‌ها مانند Apache و غیره باید بر روی دکمه Config خودشان کلیک کنید. بدی طریق فایل مربوط به تنظیمات هر یک از مدل‌ها با ویرایشگری که انتخاب کرده‌اید باز خواهد شد!

 

۴- ایجاد پایگاه داده MySQL با XAMPP

در XAMPP ایجاد و دسترسی به پایگاه داده از طریق phpMyAdmin صورت می‌گیرد. برای دسترسی به phpMyAdmin آدرس http://localhost/phpmyadmin را در مرورگر وب وارد کنید. در صورتی که نام کاربری و رمز عبور پرسیده شد، برای نام کاربری root را وارد کنید و کادر مربوط به رمز عبور را خالی بگذارید.

پس از اینکه وارد صفحه اصلی phpMyAdmin شدید می‌توانید فهرست پایگاه داده‌های موجود را در ستون سمت چپ صفحه مشاهده کنید. پایگاه داده‌های cdcol، information_schema، mysql، performance_schema، phpmyadmin، test و webauth مربوط به خود برنامه می‌باشند و نباید تغییری در آنها ایجاد کنید و یا اقدام به حذف آنها کنید. بلکه باید پایگاه داده جدید خودمان را ایجاد کنیم. بدین منظور از منوی بالای صفحه بر روی Databases کلیک کنید:

در صفحه نشان داده شده باید نام پایگاه داده را وارد کنید (برای مثال root_wordpress-trunk) و نوع تقسیم پایگاه داده را از طریق منوی باز شونده مشخص کنید (utf8_unicode_ci) و سپس بر روی Create کلیک کنید.

 

برنامه phpMyAdmin از طریق یک اعلان ایجاد موفق پایگاه داده را نشان خواهد داد. اکنون شما می‌توانید نام پایگاه داده خود را در ستون سمت چپ پایگاه داده‌ها مشاهده کنید. همچنین به خاطر داشته باشید که username پایگاه داده‌ها root می‌باشد و رمز عبور آن خالی است. این اطلاعات برای نصب برنامه‌هایی مثل وردپرس که نیاز به اتصال به پایگاه داده دارند، ضروری است.

Series Navigation

آموزش طراحی وب و برنامه نویسی وردپرس آموزش وردپرس

To top
ورود | ثبت نام
شماره موبایل یا پست الکترونیک خود را وارد کنید

با ورود یا ثبت نام شما قوانین کراسنو را قبول دارید

برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد